Total forvandling med farget gulvlakk

Nå kan du enkelt bytte farge på alle typer gulv. Med enkelt utstyr, egeninnsats og et par strøk med farget gulvlakk fra TreStjerner, forvandlet Wenche både gulvet og rommet uten bruk av slipemaskin.

Det er vanskelig å finne helhet og balanse i interiøret og fargene når gulvene er gulnet eller rødlige. Det erfarte Wenche, og heldigvis var løsningen hverken dyr eller komplisert. Alt som skulle til var egeninnsats og et strøk med TreStjerner Gulvlakk Color.

Picture3
Kolbotn 1 small

LYST OG LEKKERT: Fra gulnet og mørk til et moderne utrykk med TreStjerner Gulvlakk Color i farge 2104 Skumringstid

Med god hjelp og veiledning fra interiørdesigner Heidi Haver i Studio Haver AS og et par strøk med TreStjerner Gulvlakk Color har stuen blitt det rommet Wenche ønsker seg hvor vegger, gulv og møbler nå harmonere godt sammen.

Wenche og interiørdeisgner Heidi Haver i den herlige spisestuen

Gul og gammel parkett

I stuen i sitt flotte hus har Wenche og mannen fantastisk utsikt. Den åpne stuen og kjøkkenet har store vinduer som slipper flust av lys og sol inn i rommet… og på gulvet. Og da Wenche fornyet stuen med nytt interiør og tekstiler, ble det veldig tydelig at eikeparketten fra 1990 hadde sett bedre dager.

Tregulvet som en gang var lys eikeparkett, hadde hverken blitt slipt eller behandlet siden den gang. Nå sto den gule og mørke parketten i nokså grell kontrast til de nye og lekre møbler, tekstiler og lamper i lyse og duse nyanser. Noe måtte gjøres for å matche gulvet med interiøret, og løsningen skulle bli både enklere og rimeligere enn man skulle tro.

Fikk tips fra interiørdesignere

Wenches interiørdesignere fra Studio Haver i Drøbak kom med forslaget om å lakke gulvet, og de har sett hva TreStjerner Gulvlakk Color kan gjøre med gulnede tregulv. Wenche lot seg raskt overbevise.

– Jeg valgte meg gråtonen 2104 Skumringstid. Som finish la jeg et strøk med TreStjerner Gulvlakk Vannbasert Silkematt for å få litt mer shine og det uttrykket jeg ønsket meg, forteller hun.

Artikkelen fortsetter etter før- og etterbildet.

1600x1000 - Trestjerner før og etter_00001

KJØKKENET: Selv med mye lys inn fra vinduene, fremsto kjøkkenet nokså mørkt med de gulnede gulvene. Etter behandling med TreStjerner Gulvlakk Color fremstår kjøkkenet som nytt selv om kjøkkeninteriøret ikke er skiftet ut.

Lekre gulv uten slipemaskin

For Wenche og mannen var det et stort pluss at gulvet kunne fornyes uten bruk av slipemaskin.

Men fordi parketten ikke var behandlet siden 90-tallet, var lakken slitt bort enkelte steder. Da er det viktig med en forbehandling før den fargede gulvlakken legges. Med et strøk transparent lakk på de slitte områdene, eller på hele gulvet, sikres et jevnt innsug og resultat når TreStjerners Gulvlakk Color påføres.

Wenche valgte å lakkere stueetasjen i flere omganger. Da var det viktig å maskere godt ved avslutning og start slik at hun ikke lakkerte med farget gulvlakk flere ganger i skjøtene slik at det ble fargeforskjell.

Artikkelen fortsetter etter før- og etterbildene.

1600x1000 - Trestjerner før og etter_00000

MØRKE TIDER: Stuen med alle vinduene fremsto mørk da gulvet slukte mye av lyset. Etter lakkering av parketten matcher interiøret med gulvene og med nye møbler og lysere gulv har stuen fått et skikkelig løft

Slitesterkt og flott resultat

TreStjerner Gulvlakk Color gir et slitesterkt og vannavvisende resultat på alle typer gulv. Lakken kan blandes i hele 11 farger og gir en matt finish.

Det ferdigbehandlede gulvet får en beskyttende film og inneholder dessuten et UV-filter som forhindrer gulning, noe som er perfekt i stuen til Wenche som får solen inn store deler av dagen.

– Jeg er veldig fornøyd. Jeg har fått bort den guloransje fargen og det har blitt triveligere og lysere inne, forteller hun.

Fornyelse av gulv er enklere enn du tror!

Har du et gulv som trenger en oppfriskning, slik som Wenches stuegulv? Med TreStjerner Gulvlakk Color blir ikke bare gulvet som nytt. På noen få timer vil du oppleve at hele rommet får en ny look, og det er enklere enn du tror. Her får du noen gode tips til hvordan du bruker den fargede gulvlakken fra TreStjerner.

Dette trenger du av utstyr til lakkering av gulv

Med riktig redskap er det enkelt å male både parkett og laminat. Dette trenger du:

  • TreStjerner Gulvrens
  • Maskeringstape
  • Forlengerskaft
  • Pussepapir (nr. 150-180)
  • Mikrofiberklut og mopp
  • Jordan korthåret filt malerulle
  • Jordan gulvlakkpensel
  • TreStjerner Gulvlakk Color

Dersom du lakkerer gulvet i flere omganger og ønsker du å bruke rullen og penslene dine fra gang til gang, må du huske på å pakke dem godt inn i plast så ikke luft kommer til.

Slik fornyet Wenche gulvene TreStjerner Gulvlakk Color

  1. Gulvflatene ble rengjort med TreStjerner Gulvrens for å fjerne fett, såperester og annet smuss.
  2. Fordi gulvet var i lakkert parkett, måtte det mattslipes. Wenche var glad hun slapp styret med slipemaskin. Pussepapir og forlengerskaft gjorde nytten!
  3. På stedene hvor gulvet var slitt gjennom den gamle lakken og ned til treverket, la Wenche et strøk med klar gulvlakk for å unngå fargeskjolder.
  4. TreStjerner Gulvlakk Color ble lagt på i to tynne strøk. Jobben ble avsluttet med TreStjerner sin vannbaserte og silkematte gulvlakk for å få ønsket glans og ekstra beskyttelse.

Her får du enda flere smarte tips til påføring av TreStjerner Gulvlakk Color.

 

Tekst: Grethe Rønningen/s360
Foto: Erik Hannemann/s360 og privat