UV-lakk

Tørker umiddelbart, mer enn dobbel slitestyrke!

TreStjerner UV Gulvlakk har alle de gode egenskapene du forbinder med TreStjerner-produktene. Forskjellen er at denne lakken inneholder fotoinitiatorer som reagerer på UV-lys. Det betyr at når lakken behandles med en UV-lampe blir den gjennomherdet på sekundet, og underlaget kan tas i bruk med det samme. En gulvlakk med slike egenskaper gir mange fordeler. Det viktigste er at kunden ikke må stenge lokalene i dagevis. Herdeprosessen som vanligvis tar noen dager, går nå på sekundet. Bokstavene UV står for ultraviolet og betegner lys med andre bølgelengder enn de vi ser i vanlig dagslys eller lampebelysning. Nå er altså teknologien hvor UV-lys brukes til herding tilgjengelig i TreStjerner UV Gulvlakk.

Slik gjør du det: 

UV Gulvlakk på ubehandlet tre-og parkettgulv

UV Gulvlakk på tidligere behandlet tre-og parkettgulv

Se teknisk datablad


Produkter

 • Trestjerner UV Gulvlakk

  Tørker umiddelbart, mer enn dobbel slitestyrke!

  TreStjerner UV Gulvlakk er en 1-komponent, UV-herdende, vanntynnbar, polyuretanlakk. Lakken har meget god slitestyrke, vann- og kjemikaliebestandighet. Gulvet kan benyttes umiddelbart etter at lakken er herdet med UV-lys. NB! Lakken herder kun ved bestråling med UV-lys.

  Bruksområder:

  Gulv som utsettes for høy slitasje/fuktbelastning; eksempelvis offentlige arealer, kontor- og butikklokaler. Anvendes både på tidligere ubehandlede, nedslipte og lakkerte tre- og parkettgulv, samt nye og eldre homogene vinylgulv og linoleumsgulv. Ved påføring/bruk på andre underlag, kontakt Scanox for mer informasjon.

  Fås i halvblank og silkematt.

  Se teknisk datablad

 • Trestjerner UV Lakkprimer

  TreStjerner UV Lakkprimer er en vanntynnet, spesialutviklet forbehandling som skal benyttes ved re-lakkering av lakkerte tre- og parkettflater med TreStjerner UV Gulvlakk, samt ved overlakkering av homogene vinylgulv og linoleumsgulv TreStjerner UV Gulvlakk/Pluss. TreStjerner UV Lakkprimer skal bidra til å sikre god vedheft mellom eksisterende overflate og UV-lakk.

  Bruksområder:

  Re-lakkering av tidligere lakkerte flater som er intakte og hvor nedsliping ikke er nødvendig, samt for klargjøring av nye homogene vinylgulv for overlakkering. Benyttes også ved behandling/ restaurering av eldre homogene vinylgulv og linoleumsgulv.

  Se teknisk datablad

 • Trestjerner UV-grunning

  TreStjerner UV Grunning er en 1-komponent, vanntynnbar, akrylbasert, spesialgrunning for bruk på bart treverk og linoleumsbelegg som skal renoveres før overlakkering med TreStjerner UV Gulvlakk/Pluss. Produktet gir en fin innfarging/lød, fukter godt og sikrer god vedheft mellom underlag og UV-lakk. TreStjerner UV Grunning tørker og herder raskt og er enkel å mellomslipe.

  Bruksområder:

  Ubehandlet / nedslipt tre- og parkettgulv. Linoleumsbelegg.

  Se teknisk datablad

 • Trestjerner UV Gulvlakk Pluss Matt

  TreStjerner UV Gulvlakk Pluss Matt er en 1-komponent, UV-herdende, vanntynnbar, polyuretanlakk spesielt utviklet for homogene vinyl- og linoleumsgulv. Lakken har meget høy vann- og kjemikaliebestandighet og slitestyrke, samt svært gode heftegenskaper. Gulvet kan benyttes umiddelbart etter at lakken er herdet med UV-lys. NB! Lakken herder kun ved bestråling med UV-lys.

  Bruksområder:

  Gulv som utsettes for høy slitasje/fukt- og kjemikaliebelastning; ekstra godt egnet til offentlige arealer og helseinstitusjoner. TreStjerner UV Gulvlakk Pluss kan anvendes på homogene vinylbelegg og linoleumsbelegg. Ved påføring/bruk på andre underlag, kontakt Scanox for mer informasjon.

  Se teknisk datablad